Wikileaks: Orbán szervezte a zavargásokat. Hír Tv két nappal a zavargások előtt már szerződött a közvetítésre

2014.02.26 09:00

Wikileaks sokat számára kellemetlen pillanatokat szerez, főképp annak, akinek van takargatni valója. Ez a hírcsatorna tisztességes, avagy maffiás úton hozzájut titkos dokumentumokhoz, és nyilvánosságra hozzák. Sok politikus szeretné eltüntetni a Wikileaks-et. A fentiekben bemutattam röviden a Wikileaks tevékenységét, melynek magyarországi anyaga is van. 
Egy elcsípett távirat 2006 októberi zavargások kapcsán.
"A táviratot Budapestről küldték Washingtonba, és bizony elég világosan kitűnik belőle, hogy a budapesti amerikai követség információja szerint a Fidesz kapcsolatot tart fent „az erőszakos tiltakozókkal”. Sőt, a táviratból arra is lehet következtetni, hogy a Fidesz által szervezett demonstráció helyszínének kiválasztásában is látott a követség valamiféle kapcsolatot a molotovkoktélokat dobáló csőcselék és Orbán Viktor pártja között. Majd a követségi jelentés így folytatja: „Bármennyire is a legjobb oldalát láttuk a nagykövetekkel a nemrég tartott találkozón Orbán Viktornak, ez a kaland [mármint Orbán összeköttetései a szélsőséges demonstrálókkal] azt bizonyítja számunkra, hogy Orbán még mindig hajlandó a tűzzel játszani."  galamuscsoport.hu

Evvel még nincs vége. Figyeljetek a dátumokra! 2006. szeptember 17-én vasárnap került nyilvánosságra az őszödi beszéd. Ez köztudott. A beszéd hatására (spontán) zavargás tört ki Budapesten. 

Szeptember 15-én pénteken egy magyar hírtelevízió (Hír Tv) ajánlatot tett két brit hírcsatornának azzal, hogy a hétvégén "érdekes" dolgok fognak majd történni Pesten, és szívesen tudósítanának a brit tévék számára is. Hogy is van ez? 
Kis magyarázat a fidesz és a Hír Tv kapcsolatára: Feltehetően fidesz befolyáltsága és pénze alatt működik a csatorna és csak is fidesz fényezésével foglalatoskodnak. Olykor meghívnak bal oldali politikusokat, melyeket a porba akarnak alázni a riportjukkal.
De a fentiekkel a Hír Tv kimerítette az államrend erőszakos megdöntésére tett kísérletben való közreműködés bűncselekményét?

Zéé